Drie manieren om te WhatsAppen via de computer

3 manieren om met klanten in contact te komen via WhatsApp. Een blogartikel over Whatsapp desktop, web app en QR-code.

Drie manieren om te WhatsAppen via de computer

Het is belangrijk dat je altijd de mogelijkheid hebt om met je klanten te communiceren via WhatsApp, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.

Inmiddels surfen er meer mensen via de mobiele telefoon dan via de computer. De actuele cijfers voor Europa geven aan dat 50% van het internetverkeer via mobiel gaat, 47% via desktop en 3% via tablet. Er is dus zeker nog een aanzienlijk deel van het verkeer dat via de computer gaat.

Daarom is het handig om te weten dat je WhatsApp contact kunt maken via de computer op drie manieren!

1. WhatsApp Desktop

WhatsApp desktop is een programma waarmee je WhatsApp op je computer kunt gebruiken. Je kunt berichten versturen, bellen en bestanden uitwisselen. Het programma draait op Windows-, Linux- en Mac-computers.

Screenshot van WhatsApp Desktop

2. WhatsApp Web

WhatsApp web app is een app waarmee je WhatsApp kunt gebruiken op de internetbrowser van je computer. Als je niets op je computer wilt installeren, is dit een goed alternatief.

WhatsApp Web

3. WhatsApp mobiel via QR-code

En als iemand de app WhatsApp Mobile op zijn telefoon heeft geïnstalleerd, kan hij een QR-code scannen met zijn camera en onmiddellijk met je in contact komen via berichten of oproepen - je hoeft niets te downloaden!

WhatsApp via een QR-code op het grote scherm

Conclusie

Als je WhatsApp als je voornaamste chat-kanaal wil gebruiken op je website dan is het goed om rekening te houden met de computer. Niet iedereen zal snel kunnen wisselen van apparaat en ik raad ook zeker aan om bijvoorbeeld terug te kunnen vallen op een klassiek berichtje of e-mail.

💬
Als je dit artikel leest op de computer dan kun je testen wat er gebeurt als je een WhatsApp link aanklikt. Dit is een voorbeeld: ‌‌

WhatsApp link

Maar dat daargelaten, als ik uitga van de enorme verspreiding van WhatsApp, het surfen via mobiel als grootste kanaal en de bekendheid met QR-code dan kun je in 2023 inzetten op WhatsApp als primaire kanaal.

De QR-code en zijn geheimen
De QR-code heeft de laatste jaren, vooral door Corona, een grote opmars gemaakt. Hoe werkt zo een QR code?
Ik ben op zoek geweest naar wat feitelijke gegevens over de verdeling WhatsApp via computer via WhatsApp voor mobiel, maar Meta deelt hierover geen gegevens. Wellicht is er klantonderzoek naar gedaan, ik zal zeker nog even verder zoeken en het delen als ik de gegevens vind.