WhatsApp Business migratie naar API: Alles wat je moet weten

Als je jouw WhatsApp Business-account wilt upgraden en de voordelen van de WhatsApp Business API wilt benutten, moet je zorgvuldig het migratieproces plannen. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten voordat je begint aan de migratie.

WhatsApp Business migratie naar API: Alles wat je moet weten
Ervaringen bij het migreren van WhatsApp Business, de app naar de API

Het upgraden van jouw WhatsApp Business-account naar de WhatsApp Business API biedt vele voordelen, maar het is natuurlijk wel een spannende stap. Het goede nieuws is dat het teruggaan van API naar de app mogelijk is, en het is een kwestie van ontkoppelen.

Hieronder vind je enkele stappen die je moet nemen bij het migreren van jouw WhatsApp Business-app naar de WhatsApp Business API.

 1. Weergavenaam goedkeuren
  Wanneer je de WhatsApp Business API gebruikt, moet je een bedrijfsaccount hebben dat is geverifieerd en geautoriseerd door WhatsApp. Om een ​​geverifieerd bedrijfsaccount te krijgen, moet je de weergavenaam van jouw bedrijf laten goedkeuren. Wanneer de weergavenaam is goedgekeurd, ontvang je een certificaat dat nodig is om de WhatsApp Business API-client te kunnen gebruiken. Zonder dit certificaat kun je de API-client niet gebruiken.
 2. Telefoonnummer behouden
  Als je het telefoonnummer dat al is geregistreerd in jouw WhatsApp Business-app wilt behouden en gebruiken voor de WhatsApp Business API, moet je het oude account dat is gekoppeld aan dat telefoonnummer verwijderen en vervolgens het WhatsApp Business API-registratieproces starten.
 3. Contacten behouden
  Om ervoor te zorgen dat jouw contacten worden behouden, moet je jouw contacten exporteren vanuit de WhatsApp Business-app voordat je begint met de migratie naar de WhatsApp Business API en deze vervolgens importeren in de nieuwe omgeving. Door deze stap te nemen, blijven al jouw contacten behouden en kun je de gesprekken voortzetten zonder onderbreking.
 4. Inkomende berichten in een wachtrij
  Terwijl je het nummer migreert, worden alle inkomende berichten in een wachtrij geplaatst door de WhatsApp-servers en afgeleverd na een succesvolle migratie.
 5. Chatgeschiedenis gaat niet mee
  Wanneer je besluit om over te stappen van de WhatsApp Business-app naar de WhatsApp Business API, dan gaat de chatgeschiedenis niet mee.
💡
Als je in de toekomst besluit terug te gaan naar de app, kun je de chatgeschiedenis herstellen als je een backup hebt gemaakt. Houd hier dus rekening mee bij het nemen van de beslissing om over te stappen naar de WhatsApp Business API.

Lessen geleerd bij de migratie van WhatsApp Business naar API

Het migreren van WhatsApp Business naar de WhatsApp Business API kan spannend voelen, maar het is een stap die veel bedrijven al succesvol gezet hebben om hun bereik te vergroten en beter in contact te komen met hun klanten.

Hieronder staan enkele lessen die we hebben geleerd bij het migratieproces:

 1. Plan de migratie zorgvuldig
  Plan de migratie zorgvuldig en communiceer duidelijk met jouw klanten over de veranderingen. Het kan even duren voordat alles goed is ingesteld, dus zorg ervoor dat jouw klanten op de hoogte zijn van de mogelijke vertragingen.
 2. Test de WhatsApp Business API grondig
  Test de WhatsApp Business API grondig voordat je deze in gebruik neemt. Het kan enige tijd duren om alles goed te configureren en te integreren met jouw bestaande systemen.

Conclusie

De migratie van WhatsApp Business naar de WhatsApp Business API biedt vele voordelen, maar het kan voelen als een spannende stap in het diepe. Het goede nieuws is dat het teruggaan van API naar de app mogelijk is, en dat is een kwestie van ontkoppelen.

Zorg ervoor dat je de stappen zorgvuldig plant, jouw klanten op de hoogte stelt van de veranderingen en de WhatsApp Business API grondig test voordat je deze in gebruik neemt. Door deze tips te volgen, kun je de migratie soepel laten verlopen en profiteren van de voordelen die de WhatsApp Business API te bieden heeft.