De kosten van WhatsApp Business API

Hoe zijn de kosten voor WhatsApp Business API opgebouwd? Deze kosten worden bepaald door de aanbieder en variëren.

De kosten van WhatsApp Business API
Inschatting kosten en prijzen van bedrijfswhatsapp, WhatsApp Business API.

Bedrijven kunnen de WhatsApp Business API gebruiken om met klanten te communiceren via WhatsApp, en aanbieders kunnen diensten aanbieden zoals integratie, ondersteuning en beheer van de WhatsApp Business API voor bedrijven. Hieronder vallen zaken als het automatiseren van berichten, het afhandelen van vragen van klanten en het integreren van WhatsApp Business API met andere bedrijfssystemen en -tools.

Verschillende prijsplannen

De kostenstructuur voor de WhatsApp Business API kan variëren afhankelijk van de aanbieder die je gebruikt. Over het algemeen is de WhatsApp Business API echter een betaalde dienst en zijn de kosten doorgaans gebaseerd op een per verzonden of ontvangen bericht.

Sommige aanbieders kunnen ook verschillende prijsplannen aanbieden op basis van het aantal verzonden of ontvangen berichten per maand. Daarnaast kunnen er extra kosten zijn voor functies zoals berichtsjablonen, sessieberichten of klantenondersteuning.

Verificatie WhatsApp Business

Het is vermeldenswaard dat WhatsApp ook vereist dat bedrijven WhatsApp Business-geverifieerd zijn om de API te gebruiken. Aan dit proces zijn eenmalige verificatiekosten verbonden, die variëren afhankelijk van de provider die je gebruikt en je bedrijfstype.

Inschatting kosten WhatsApp Business API

De kosten voor het gebruik van een provider voor de WhatsApp Business API kunnen variëren afhankelijk van de specifieke provider en de diensten die ze aanbieden. Sommige aanbieders brengen een maandelijks of jaarlijks bedrag in rekening, terwijl andere aanbieders kosten in rekening brengen op basis van het aantal verzonden berichten of het aantal actieve gebruikers.

Sommige aanbieders kunnen ook extra kosten in rekening brengen voor functies als klantenondersteuning, analyses of integratie met andere bedrijfssystemen.

In het algemeen kun je verwachten dat de kosten hoger zijn dan bij een regulier WhatsApp-account, aangezien de WhatsApp Business API vereist dat een bedrijf een Business-account heeft dat qua functionaliteiten en kosten verschilt van een regulier account.

Het is raadzaam verschillende aanbieders te benaderen en hun prijzen en dienstenaanbod te vergelijken om de beste oplossing voor je zakelijke behoeften te vinden.

Vijf voordelen van WhatsApp Business
5 redenen waarom elk bedrijf WhatsApp for Business zou moeten gebruiken om met hun klanten te communiceren.
Migratie van WhatsApp Business naar API
Stappen bij het omzetten van WhatsApp Business app naar de API.