WhatsApp Business voor meerdere gebruikers

Wat zijn de keuzes als ik WhatsApp Business voor meerdere gebruikers wil? Hoeveel mensen kunnen de WhatsApp Business app bedienen en wanneer is het beter op te schalen naar de WhatsApp Business API?

WhatsApp Business voor meerdere gebruikers
Wat als je WhatsApp Business wil gaan uitbreiden?

WhatsApp Business gebruiken met meerdere gebruikers of op meerdere apparaten hangt af van welk WhatsApp-product je gebruikt:

  • WhatsApp Business App
  • WhatsApp Business API.

Elk platform heeft zijn eigen methode om extra gebruikers en apparaten toe te voegen.

WhatsApp Business App

WhatsApp heeft de functies en mogelijkheden van de WhatsApp Business App ontworpen gericht op kleinere bedrijven. Het installatieproces is eenvoudig en bedrijven kunnen de app gratis gebruiken.

Met de WhatsApp Business App kun je WhatsApp Business voor meerdere gebruikers gebruiken. Met de WhatsApp Business App kun je WhatsApp Business koppelen op maximaal 5 apparaten:

  1. telefoon
  2. 4 extra apparaten
maximaal 5 apparaten (bestaande uit 1 telefoon + 4 extra apparaten per nummer)

WhatsApp Business API

Voor grotere bedrijven met teams van agenten is het belangrijk om een grote hoeveelheid berichten snel te verwerken. Ze moeten ook alle contacten onmiddellijk beantwoorden en de werkdruk van hun team en de prestaties van hun organisatie bijhouden.

Zij moeten ook alle contacten onmiddellijk beantwoorden en de werklast van hun team en de prestaties van hun organisatie bijhouden. Daarom willen ze dubbele zakelijke WhatsApp-accounts of meerdere zakelijke WhatsApp-accounts gebruiken.

Deze extra functies zijn echter alleen beschikbaar voor WhatsApp API-accounts wanneer deze zijn verbonden met een Messaging Inbox zoals van een derde partij aanbieder.

Ik hoop dat het nu wat duidelijker is wat voor jou en je bedrijf de meest geschikte keuze is voor WhatsApp Business.