WhatsApp introduceert 'companion mode' voor meerdere apparaten

Ontdek hoe WhatsApp's Companion Mode je in staat stelt om zakelijke accounts op meerdere apparaten te gebruiken zonder verlies van functionaliteit.

WhatsApp introduceert 'companion mode' voor meerdere apparaten
Voeg meerdere apparaten toe aan je WhatsApp account

WhatsApp's 'companion mode' voor meerdere apparaten is nu beschikbaar voor alle bèta-gebruikers. De messenger wordt eindelijk handiger voor het gebruik op meerdere apparaten.

Er zijn veel goede redenen om WhatsApp te gebruiken, maar ondanks alle beveiliging die deze berichtenservice biedt, was het altijd lastig om gesprekken bij te houden wanneer je van telefoon naar tablet of omgekeerd ging. Het goede nieuws is dat de app het nu veel gemakkelijker maakt om hem op meerdere apparaten te gebruiken, met een nieuwe companion mode waarmee je toegang hebt tot je account op meer dan één smartphone.

💡
Wat is de WhatsApp Companion Mode?Met de WhatsApp Companion Mode functie kunnen gebruikers hetzelfde WhatsApp-account op twee verschillende telefoons tegelijk gebruiken.

WhatsApp maakt het al gemakkelijker om groepsteksten tussen mensen met verschillende besturingssystemen op de telefoon te beheren (en zo bijvoorbeeld iMessage te vermijden). Bovendien kun je de service gebruiken om te chatten waar je maar Wi-Fi hebt, waardoor het een geweldige optie is om te sms'en via je desktop of tijdens het reizen in een ander land waar je misschien niet wilt vertrouwen op de data van je provider. De service biedt ook end-to-end encryptie, waardoor het een veiligere manier is om te communiceren dan sommige andere berichten-apps en -services.

Een nadeel van WhatsApp was echter dat het slechts op één telefoon of tablet kon worden geïnstalleerd. Als je dus een telefoon gebruikt voor persoonlijk gebruik en een andere voor werk of tijdens het reizen (of als je gewoon wilt chatten op zowel je tablet als je telefoon), dan kun je WhatsApp niet op het tweede apparaat installeren.

Uitrol "companion mode"

Vorig jaar begon WhatsApp een companion mode te testen met enkele bèta-gebruikers, en nu meldt WABetaInfo dat de functie beschikbaar is voor alle bètatesters op Android. Op dit moment vereist dit dat het tweede apparaat een Android-telefoon of -tablet is (iOS wordt nog niet ondersteund); als je primaire apparaat echter iOS is, kan je aanvullende apparaat Android zijn.

Als je het wilt proberen, hoef je alleen de nieuwste WhatsApp-bèta te downloaden uit de Google Play Store en vervolgens op "Een apparaat koppelen" te selecteren op het registratiescherm. Vervolgens tik je op Instellingen > Gekoppelde apparaten op je hoofdapparaat en maak je een foto van de QR-code op je secundaire apparaat om de twee te verbinden.

Je kunt vier verschillende apparaten aan je WhatsApp-account koppelen, dus je kunt ook je persoonlijke en werkcomputer koppelen als je de service wilt gebruiken met het voordeel van een volledig toetsenbord om op te reageren.

Hoe WhatsApp Business meerdere gebruikers en apparaten ondersteunt voor bedrijven
Ontdek hoe je WhatsApp Business kunt gebruiken met meerdere gebruikers en apparaten. Ik bespreek de opties van de WhatsApp Business App en de WhatsApp Business API om extra gebruikers en apparaten aan je account toe te voegen.